Bejgli szelet
Hozzávalók:Tészta: 37 dkg liszt 15 dkg vaj 1,25 dkg élesztő 1 csipet só 1,25 dl tej 1 TOJÁS 5 dkg cukor 1 TOJÁSsárgája a kenéshez Mák töltelék: 30 dkg darált mák 15…
Hozzávalók:Tészta: 37 dkg liszt 15 dkg vaj 1,25 dkg élesztő 1 csipet só 1,25 dl tej 1 TOJÁS 5 dkg cukor 1 TOJÁSsárgája a kenéshez Mák töltelék: 30 dkg darált mák 15…
Az összeállításhoz400 g sütőtök70 g darált mák50 g kristálycukor60 g olvasztott vaj A tésztához550 g finomliszt2 db tojás100 g sütőtökpüré3 ek étolaj220 ml meleg tej5 g porélesztő4 ek kristálycukor30 g…
Hozzávalók1 kg közönséges tök (gyalult)2 közepes db burgonya (nyersen lereszelve)25 dkg darált sertéshús2 db tojás1 közepes fej vöröshagyma15 dkg finomliszt1 csokor kapor (apróra vágva)20 dkg sajt (reszelt)só ízlés szerintbors ízlés…
Hozzávalók: petrezselyem, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, földimogyoró, olívaolaj. Mindent bedobálunk az aprítóba ízlésünk szerinti mennyiségben, és összeaprítjuk. Ha sok olívaolajat teszünk hozzá, akkor akár tésztaszósznak is használhatjuk, de friss kenyérre,…
Ma egy isteni gluténmentes receptet hoztunk nektek. Hozzávalók 1 kg spárgatök (héjastól, magostól mérve) 1 közepes fej vöröshagyma diónyi zsír ízlés szerint só 1 csokor petrezselyemzöld 2-3 ek víz Elkészítés 1A tököt meghámozzuk, a…
Áfonya helyett friss szederrel is isteni!!! Hozzávalók 3-4 személyre - 100 g fehér csokoládé - 200 g tejszín (30%-os) - 50 g tehéntej (2,8%-os) - 1 g finom só -…
Hozzávalók 250 g tészta (széles metélt) 3 db tojás (kisebb) 175 g tejföl 100 g porcukor 100 g mák (darált) 1 citromból nyert citromhéj (reszelt) 2 ek vaj 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra,…
Hozzávalók: 200 ml habtejszín 300 ml sűrített tej 1 darab vanlíiarúd kikapart magja 3 csapott evőkanál darált mák Elkészítés: Verd fel a tejszínt és tedd félre. A sűrített tejet, mákot és a vaníliát forrald össze, majd ezt a…
Svédországban nagy tiszteletnek örvend Syracusa szentje, Lúcia, ilyenkor egy kiválasztott lány gyertyakoszorúval a fején hirdeti, hogy a leghosszabb éjszaka is elmúlik egyszer és reménykedjünk, hogy eljön a Fény. Lúciának macskája…
Eg igazi pumpkin spice latte testet-lelket melengető érzés a tél közeledtével. Készítsétek el ti is az alábbi recept szerint, amely két pohárhoz elegendő! Pumpkin spice latte: 0,6 dl eszpresszó 1…
A mákos nudli gluténmentes változatban is isteni! Hozzávalók: 50 dkg burgonya (lisztesebb fajta) 1 tk só 10 dkg rizsliszt 10 dkg Schar mix B liszt 2 dkg puha margarin 2…
Hozzávalók: 400 g hosszú szemű rizs 4 evőkanál étolaj 1 nagy csokor vágott petrezselyemzöld ízlés szerint só ízlés szerint vegeta vagy leveskocka szükség szerint húsleves vagy víz (kb. 8 dl) Elkészítés Az olajat felmelegíteni. A többször…
Hozzávalók1 nagy csokor kapor2 evőkanál zsír6 evőkanál liszt3 evőkanál tejföl1 bögre húsleves (ha éppen nincs, használhatsz vizet, és ha van otthon, saját készítésű ételízesítőt)só, fehér borsA kaporszálak vastag szárairól leszedjük a…
ELKÉSZÍTÉS A kovászos uborka elkészítéséhez az uborkákat vízbe áztatjuk, mindegyiket alaposan megdörzsöljuk, a végeiket levágjuk, majd három helyen hosszában bevágjuk az oldalát, így jól átjárja majd a sós víz. Az előkészített uborkákat…
Hozzávalók: Fagyialap: 5 dl tej4 tojássárgája4 ek. nádcukor1 rúd vanília60 g darált mák2 dl habtejszín Meggyes rész: 2-3 marék meggy1 ek. nádcukor1 tk. balzsamecet
Elkészítése: A burgonyát megmossuk, jó sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A felhevített vajon megforgatjuk, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet, 2-3 percig rázogatva készre sütjük.
Sültekhez, vagy salátákhoz is mindig jól jön egy bevált öntet, hisz számtalan ételt feldobhatsz vele. A joghurtos, kapros változat percek alatt elkészül. A joghurtos-kapros öntet tökéletes kiegészítője lehet a grill-,…
Elkészítése: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés olajon hirtelen átsütjük. Az apróra vágott kaprot a tojással, a tejszínnel, egy kevés reszelt sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval…
Hozzávalók:4 szikkadt zsemle25 deka túró2 kispohár tejföl1 tojás1 ek.aprított kapor1 kiskanál só1 mokkáskanál őrölt bors2 deci tej Elkészítés: A félbevágott zsemléket "kibelezzzük". A túrót sóztam, borsoztam, összekevertem az egyik pohár…
Hozzávalók Tészta 30 dkg finomliszt14 dkg vaj3 dkg porcukor2 db tojássárgája2 ek víz (kb.)3 ek kekszmorzsa (a szóráshoz) Sütőtökös réteg 70 dkg sütőtök4 ek cukor1 teáskanál gyömbér (friss)1 teáskanál fahéj Mákos réteg 20 dkg mák (darált)10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor1 citromból nyert citromhéj150 ml tej2 db tojásfehérje1 csipet só2 ek lekvár/…
Hozzávalók Tészta 50 dkg sütőtök (nettó)2 dl kókusztej1 dl joghurt1 közepes db narancs3 db tojás10 dkg gyümölcscukor1 tk zöld kardamom (magjai őrölve)1 tk fahéj0.5 db vanília (kikapart magjai)1 csomag sütőpor30 dkg tönkölybúza liszt Tortakrém 3 dl tej (zsíros)10 dkg mák (darált)1 tasak vaníliás pudingpor0.5 db vanília (kikapart magjai)2 ek méz5 dkg porcukor1 dkg citruspor15…
HOZZÁVALÓK: 1csomag leveles tészta 1fürt fehér szőlő 1db birsalma 10dkg darált dió 2db babapiskóta 2ek porcukor 1csomag vaníliás cukor 1mk őrölt fahéj 20dkg marcipán ELKÉSZÍTÉSE: A birsalmát meghámozzuk, majd cikkekre…
A körte kétségkívül októberben a legzamatosabb, a mák aromájával pedig isteni párost alkotnak. Az omlós körtés-mákos tésztát a kissé megpirult hab koronázza meg, a mutatós sütemény pedig hamar mindenki kedvence…
Mai receptünkkel a gluténmentesen étkezőkre is gondolunk! MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTEMÉNY HOZZÁVALÓI: 3 db egész tojás 20 dkg kristálycukor 2,5 dl tej 20 dkg darált mák 20 dkg rizsliszt 1…
Hozzávalók 4 db halványító zeller3 db alma10 dkg dió2 dl görög joghurt1 citromból nyert citromlésó ízlés szerintfekete bors ízlés szerint Elkészítés A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.Az almát kockákra vágjuk, a szárzellert felszeleteljük. Ráfacsarjuk egy…
Hozzávalók:3 csokor friss kapor,2 dkg vaj,3 dkg liszt,1 liter erőleves kockából,só,csipet bors,csipet cukor és curry,0,5 dl citromlé,1 dl tejszín Elkészítés:A vajban forrósítsuk át a lisztet,öntsük fel az erőlevessel és forraljuk…
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vízzel, darált mákkal, sütőporos, sós, liszttel majd lazán hozzákeverjük a felvert fehérjét.24x34 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük.A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a tejjel.…
1. A tejet fölforraljuk, és a mákot beleszórjuk. A citromhéjjal meg a fahéjjal fűszerezzük és állandóan kevergetve egy perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, a tojássárgáját is hozzáadjuk, majd…
Mi kell az italhoz? 1 liter víz és 5 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld. Hogyan készítsd el? A forrásban lévő vízbe dobd bele a fűszernövényt, majd oltsd el a lángot, és…
A Chimichurri (csimicsurri) eredetileg egy argentin mártás, amit leginkább az ottani csodás BBQ marhasültekhez kínáltak. Mára azonban ez a szósz világszerte elterjedt, és nem csak mártásnak, de pácnak is kitűnő.…
Ez a szezonális gyümölcsökkel teli frissítő pohárdesszert mindenkinek a kedvence lesz!
Fogyókúrás is, finom is, hűsító is az idei nyár slágere HOZZÁVALÓK 500 g víz 1 csokor friss petrezselyem levele 1 citrom, hámozva és magozva, fehér hártya nélkül 50 g méz…
Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt.Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a…
Kapros, vajas krumpli egyszerűen: az egyik legfinomabb köret a hétvégi sültekhez! Ha úgy érzed, hogy kell egy kis változatosság, dobd fel a hétvégi főfogást különleges és izgalmas körettel! A kapros-vajas krumpli…
Narancsos-mákos süti: csak összekevered, és mehet a sütőbe! Nem kell túlbonyolítani a sütikészítést, ez a mesés, békebeli mákos kevert csupán 10 perc munkát igényel. Naranccsal még izgalmasabb. A kevert sütikkel…
A lapcsánka is a Zöldi webshopból beszerzett petrezselyemmel a legfinomabb! Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 db tojás 1 csokor petrezselyem (friss) 6 púpozott ek finomliszt 1 tk só 1 csipet…
A krumplit alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk tetszőleges nagyságú, de egyforma darabokra. A petrezselymet is vágjuk fel. Egy lábasba tegyünk vizet, sózzuk meg, majd főzzük meg a krumplit,…
Hozzávalók 5 db tojás150 g erythritol100 g rizsliszt100 g mák (darált)120 g vaj (puha)5 dl tej Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet.…
Hozzávalók A leveshez 50 dkg zöldborsó3 db sárgarépa2 db fehérrépa1 db vöröshagyma1 csokor petrezselyem2 ek napraforgó olaj (vagy zsír)1 evőkanál finomlisztsó ízlés szerintfekete bors ízlés szerint1.5 l víz A galuskához…
Egy finom zöld turmixszal mindig jól indul a nap – és akár előző este is elkészítheted.
Ez egy rendkívül tápláló, ugyanakkor üdítő saláta, melynek fő összetevője a petrezselyem.
Finom, egészséges, és dekoratív! Mákos csirkemell zöldbab főzelékkel.
Ha szeretnél egy kis csavart vinni a megszokott mákostésztába, mutatunk egy izgalmas receptet!
A sós teasütemények tetejét mindig jó ötlet mákkal díszíteni.
Minden ízében hazai!
Mennyei finom mákos sütemény...
Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek. Egész évben helye van az asztalon, akár palacsintába tekerve, akár hosszúmetélttel tálalva, karácsonykor viszont még különlegesebb szerepet kap: hagyományos ünnepi süteményünk, a bejgli egyik legnépszerűbb tölteléke. Azonban, hogy a mák iránti vonzalmunkat ne árnyékolják be kellemetlen ízélmények, érdemes körültekintően megválasztanunk, honnan szerezzük be. A Zöldi Kertészet szakemberei ennek kapcsán összeszedték, hogy mire is érdemes figyelnie a mákot vásárlóknak.
A vetéstől a tárolásig, minden pillanat meghatározza a mák finom ízét
A rétestészta sikere elsősorban a liszt minőségétől függ.
Langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg megemelkedik...
Ebben a szomorkás őszi időben jól fog esni ez az egyszerű süti, amey a fahéj lélekmelengető illatával kényeztet.
Hozzávalók: (2 tepsihez) 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 teáskanál só, 1 csapott evőkanál kristálycukor, másfél deci étolaj, másfél deci fehérbor, 1 tojás, szezámmag, egész mák. A lisztet tálba borítjuk.…
Egy különleges ízharmóniát nyújtó süteményreceptet olvashattok ma a Zöldi webshop receptklubjában Máktorta citromkrémmal Hozzávalók: Tésztához: 160 g mák 100 g finomliszt 3 db tojás 80 g cukor 50 ml napraforgó…
A mák nem csak pitáben isteni! Egy különleges tortareceptet hoztunk nektek a hétvégére, próbáljátok ki! Máktorta mascarponekrémmel ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá…
Egy igazán különleges, de mégis egyszerű recept! ELKÉSZÍTÉS A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, hozzákeverjük az olajat. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a mákkal…
Ha csak néhány perced van egy finomság elkészítésére: A tésztához 20 dkg mák (1 bögrényi) 1 bögre cukor 1 bögre finomliszt 2.5 dl tej 1 db tojás 1 csipet só…
Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka élesztő 3,5 dl langyos víz 3+1 nagy tojás csipet só 10 dkg cukor 5 dkg méz 5 dkg mazsola 0,5 dl étolaj mák a…
Egy kiváló mákossüti-recept! Kelttészta és mák, ebből csak jó sülhet ki! Egész évben mennyei finomság, karácsonykor pedig abszolút szezonális favorit! A tészta tojásmentes! ;) Elkészítése: A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk…
Hoztunk nektek egy isteni sütit a hétvégére Meggyes-mákos habos kocka ALAPANYAGOK Tészta: 20 dkg sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz 10 dkg darált háztartási keksz 2 teáskanál holland kakaópor…
Ma egy igazán egyszerű, könnyű, energiaszegény nyári ebéd ötletet hoztunk nektek- A hozzávaló csodás zellert megrendelhetitek webshopunkból Rántott zeller sajtos bundában Elkészítés módja: 1. a zellert megpucolom és sós vízben…
Nincs ötleted, mit főzz? Könnyű, húsmentes nyári ebéd javaslatunk: Rántott hagymakarikák kapros youghurtos mártogatóssal! A mártás hozzávalói: 2 dl görög joghurt 1 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 csokor…
Könnyű, nyárias, és nagyon finom! Ha az angol répatortát készíted el a hétvégi ebédhez, garantált a siker! Hozzávalók: tésztához 4 db tojás (egész) 300 g nádcukor 280 ml napraforgó olaj…
Mennyei Kaporkrémleves túrógombóccal recept! A kedvenc fűszerünk a kapor. Szeretjük az illatát, a csiklandozó pici leveleit, csodálatos növény! Ráadásul képes kevesebb mint egy óra alatt isteni finom levessé változni. Klasszikus…
A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban,…
Ma egy igazán különleges, mediterrán hangulatú receptet hoztunk nektek! Hozzávalók: 20 dkg petrezselyem 2 maréknyi dióbél fél maréknyi durvára reszelt parmezán sajt 2 gerezd fokhagyma 2 dl extra szűz olívaolaj…
Egy csodálatos könnyű, koranyári receptet hoztunk nektek. A Zöldi webshopban kapható sárgarépával isteni lesz! 10 szál sárgarépa, megtisztítva, karikára vágva 1 evőkanál olaj 2 evőkanál olvasztott vaj 1 fej hagyma…
Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. Elkészítés: A vajat lábasba tesszük, felmelegítjük, beletesszük a reszelt sárgarépát, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Csipetnyi sóval megsózzuk, és kb. 15…
Elkészítés, történet A régi cigányok ették ezt az ételt. A csikmák tésztát (mákos tészta) megsózták, megzsírozták sült szalonna zsírjával, aztán rászedték a tetejére a friss, meleg töpörtyűkockákat, ahogy a túrós…
A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A borsót, a répát, a zöldséget, a…
Ma egy isteni sütireceptet hoztunk nektek, hogy segítsünk az ünnepi készülődésben! Hozzávalók a tésztához: 2.5 bögre finomliszt 250 g margarin (nagyon hideg, kockákra vágva) 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor…
Hozzávalók 4 személyre A húshoz 1 sertésszűz 3 ek. darált mák 1 ek. olívaolaj A körethez 1 nagyobb padlizsán 2 alma 1 ek. olívaolaj 2 szál szárzeller 1 zacskó salátamix…
Elkészítés: A fél csomag vaniliás pudingporból a kristálycukorral és tejjel híg pudingot fõzünk. Még melegen belehelyezzük a felszeletelt kalácsot. Ha a szeletek jól megszívták magukat, egy kivajazott tepsibe helyezzük õket,…
Csak a dunavecsei Zöldi Kertészet munkatársai tudják, mi teszi olyan finommá a mákjukat, az általuk alkalmazott technológia ugyanis szakmai titok. A százéves múlttal büszkélkedő családi vállalatban jelenleg öt fiútestvér irányítja a munkát, céljuk pedig az, hogy a fogyasztók számára egészséges, szép és igazán ízletes zöldségeket termeljenek. A mák kuriózumnak számít a kínálatukban, nemcsak az íze miatt, hanem azért is, mert sokan azt sem tudják, hogy termelnek Magyarországon mákot.