Körtés-mákos habos: Az őszi szezon kihagyhatatlan süteménye

A körte kétségkívül októberben a legzamatosabb, a mák aromájával pedig isteni párost alkotnak. Az omlós körtés-mákos tésztát a kissé megpirult hab koronázza meg, a mutatós sütemény pedig hamar mindenki kedvence…

Körtés-mákos habos: Az őszi szezon kihagyhatatlan süteménye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gluténmentes meggyes-mákos kevert süti

Mai receptünkkel a gluténmentesen étkezőkre is gondolunk! MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTEMÉNY HOZZÁVALÓI: 3 db egész tojás 20 dkg kristálycukor 2,5 dl tej 20 dkg darált mák 20 dkg rizsliszt 1…

Gluténmentes meggyes-mákos kevert süti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval

Hozzávalók 4 db halványító zeller3 db alma10 dkg dió2 dl görög joghurt1 citromból nyert citromlésó ízlés szerintfekete bors ízlés szerint Elkészítés A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.Az almát kockákra vágjuk, a szárzellert felszeleteljük. Ráfacsarjuk egy…

Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hideg Kaporleves

Hozzávalók:3 csokor friss kapor,2 dkg vaj,3 dkg liszt,1 liter erőleves kockából,só,csipet bors,csipet cukor és curry,0,5 dl citromlé,1 dl tejszín Elkészítés:A vajban forrósítsuk át a lisztet,öntsük fel az erőlevessel és forraljuk…

Hideg Kaporleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fagyi szelet mákosan

A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vízzel, darált mákkal, sütőporos, sós, liszttel majd lazán hozzákeverjük a felvert fehérjét.24x34 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük.A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a tejjel.…

Fagyi szelet mákosan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákparfé gyümölcs öntettel

1. A tejet fölforraljuk, és a mákot beleszórjuk. A citromhéjjal meg a fahéjjal fűszerezzük és állandóan kevergetve egy perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, a tojássárgáját is hozzáadjuk, majd…

Mákparfé gyümölcs öntettel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Petrezselyem tea

Mi kell az italhoz? 1 liter víz és 5 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld. Hogyan készítsd el? A forrásban lévő vízbe dobd bele a fűszernövényt, majd oltsd el a lángot, és…

Petrezselyem tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Chimichurri – a szósz, ami mindenhez passzol

A Chimichurri (csimicsurri) eredetileg egy argentin mártás, amit leginkább az ottani csodás BBQ marhasültekhez kínáltak. Mára azonban ez a szósz világszerte elterjedt, és nem csak mártásnak, de pácnak is kitűnő.…

Chimichurri – a szósz, ami mindenhez passzol bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Citromos petrezselyemital

Fogyókúrás is, finom is, hűsító is az idei nyár slágere  HOZZÁVALÓK   500 g víz  1 csokor friss petrezselyem levele  1 citrom, hámozva és magozva, fehér hártya nélkül  50 g méz…

Citromos petrezselyemital bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tejszínes kaportmártás

Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt.Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a…

Tejszínes kaportmártás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kapros, vajas krumpli

Kapros, vajas krumpli egyszerűen: az egyik legfinomabb köret a hétvégi sültekhez! Ha úgy érzed, hogy kell egy kis változatosság, dobd fel a hétvégi főfogást különleges és izgalmas körettel! A kapros-vajas krumpli…

Kapros, vajas krumpli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Narancsos-mákos süti

Narancsos-mákos süti: csak összekevered, és mehet a sütőbe! Nem kell túlbonyolítani a sütikészítést, ez a mesés, békebeli mákos kevert csupán 10 perc munkát igényel. Naranccsal még izgalmasabb. A kevert sütikkel…

Narancsos-mákos süti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lapcsánka petrezselyemmel

A lapcsánka is a Zöldi webshopból beszerzett petrezselyemmel a legfinomabb! Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 db tojás 1 csokor petrezselyem (friss) 6 púpozott ek finomliszt 1 tk só 1 csipet…

Lapcsánka petrezselyemmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Klasszikus petrezselymes krumpli, a legegyszerűbb és legjobb köret

A krumplit alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk tetszőleges nagyságú, de egyforma darabokra. A petrezselymet is vágjuk fel. Egy lábasba tegyünk vizet, sózzuk meg, majd főzzük meg a krumplit,…

Klasszikus petrezselymes krumpli, a legegyszerűbb és legjobb köret bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Intelligens mákos krémes

Hozzávalók 5 db tojás150 g erythritol100 g rizsliszt100 g mák (darált)120 g vaj (puha)5 dl tej Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet.…

Intelligens mákos krémes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

Hozzávalók A leveshez 50 dkg zöldborsó3 db sárgarépa2 db fehérrépa1 db vöröshagyma1 csokor petrezselyem2 ek napraforgó olaj (vagy zsír)1 evőkanál finomlisztsó ízlés szerintfekete bors ízlés szerint1.5 l víz A galuskához…

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tabbouleh, -Libanoni petrezselyemsaláta

Ez egy rendkívül tápláló, ugyanakkor üdítő saláta, melynek fő összetevője a petrezselyem.

Tabbouleh, -Libanoni petrezselyemsaláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Különleges mákos bundás csirkemell

Finom, egészséges, és dekoratív! Mákos csirkemell zöldbab főzelékkel.

Különleges mákos bundás csirkemell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rakott mákos tészta

Ha szeretnél egy kis csavart vinni a megszokott mákostésztába, mutatunk egy izgalmas receptet!

Rakott mákos tészta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sós teasütemény

A sós teasütemények tetejét mindig jó ötlet mákkal díszíteni.

Sós teasütemény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mascarponés mákos kocka

Mennyei finom mákos sütemény...

Mascarponés mákos kocka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bőséges és jó minőségű az idei máktermés, jut az ünnepi süteményekbe

Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek. Egész évben helye van az asztalon, akár palacsintába tekerve, akár hosszúmetélttel tálalva, karácsonykor viszont még különlegesebb szerepet kap: hagyományos ünnepi süteményünk, a bejgli egyik legnépszerűbb tölteléke. Azonban, hogy a mák iránti vonzalmunkat ne árnyékolják be kellemetlen ízélmények, érdemes körültekintően megválasztanunk, honnan szerezzük be. A Zöldi Kertészet szakemberei ennek kapcsán összeszedték, hogy mire is érdemes figyelnie a mákot vásárlóknak.

Bőséges és jó minőségű az idei máktermés, jut az ünnepi süteményekbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy készül az igazi házi rétes?

A rétestészta sikere elsősorban a liszt minőségétől függ.

Hogy készül az igazi házi rétes? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Puha, foszlós mákos kalács

Langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg megemelkedik...

Puha, foszlós mákos kalács bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bögrés fahéjas-mákos

Ebben a szomorkás őszi időben jól fog esni ez az egyszerű süti, amey a fahéj lélekmelengető illatával kényeztet.

Bögrés fahéjas-mákos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Klasszikus sós: a mákos, szezámmagos rúd

Hozzávalók: (2 tepsihez) 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 teáskanál só, 1 csapott evőkanál kristálycukor, másfél deci étolaj, másfél deci fehérbor, 1 tojás, szezámmag, egész mák. A lisztet tálba borítjuk.…

Klasszikus sós: a mákos, szezámmagos rúd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Máktorta citromkrémmel

Egy különleges ízharmóniát nyújtó süteményreceptet olvashattok ma a Zöldi webshop receptklubjában Máktorta citromkrémmal Hozzávalók: Tésztához: 160 g mák 100 g finomliszt 3 db tojás 80 g cukor 50 ml napraforgó…

Máktorta citromkrémmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Máktorta mascarponekrémmel

A mák nem csak pitáben isteni! Egy különleges tortareceptet hoztunk nektek a hétvégére, próbáljátok ki! Máktorta mascarponekrémmel ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá…

Máktorta mascarponekrémmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Habos mákostészta sütőben

Egy igazán különleges, de mégis egyszerű recept! ELKÉSZÍTÉS A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, hozzákeverjük az olajat. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a mákkal…

Habos mákostészta sütőben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bögrés mákos süti

Ha csak néhány perced van egy finomság elkészítésére: A tésztához 20 dkg mák (1 bögrényi) 1 bögre cukor 1 bögre finomliszt 2.5 dl tej 1 db tojás 1 csipet só…

Bögrés mákos süti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Barhesz, a csodálatos mákkal szórt ünnepi kenyér

Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka élesztő 3,5 dl langyos víz 3+1 nagy tojás csipet só 10 dkg cukor 5 dkg méz 5 dkg mazsola 0,5 dl étolaj mák a…

Barhesz, a csodálatos mákkal szórt ünnepi kenyér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákos háromszögek

Egy kiváló mákossüti-recept! Kelttészta és mák, ebből csak jó sülhet ki! Egész évben mennyei finomság, karácsonykor pedig abszolút szezonális favorit! A tészta tojásmentes! ;) Elkészítése: A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk…

Mákos háromszögek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Meggyes-mákos habos kocka

Hoztunk nektek egy isteni sütit a hétvégére Meggyes-mákos habos kocka ALAPANYAGOK Tészta: 20 dkg sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz 10 dkg darált háztartási keksz 2 teáskanál holland kakaópor…

Meggyes-mákos habos kocka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rántott zeller sajtos bundában

Ma egy igazán egyszerű, könnyű, energiaszegény nyári ebéd ötletet hoztunk nektek- A hozzávaló csodás zellert megrendelhetitek webshopunkból Rántott zeller sajtos bundában Elkészítés módja: 1. a zellert megpucolom és sós vízben…

Rántott zeller sajtos bundában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rántott hagymakarika kapros mártogatóssal

Nincs ötleted, mit főzz? Könnyű, húsmentes nyári ebéd javaslatunk:   Rántott hagymakarikák kapros youghurtos mártogatóssal! A mártás hozzávalói: 2 dl görög joghurt 1 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 csokor…

Rántott hagymakarika kapros mártogatóssal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Angol répatorta

Könnyű, nyárias, és nagyon finom! Ha az angol répatortát készíted el a hétvégi ebédhez, garantált a siker! Hozzávalók: tésztához 4 db tojás (egész) 300 g nádcukor 280 ml napraforgó olaj…

Angol répatorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kaporleves túrógombóccal

Mennyei Kaporkrémleves túrógombóccal recept! A kedvenc fűszerünk a kapor. Szeretjük az illatát, a csiklandozó pici leveleit, csodálatos növény! Ráadásul képes kevesebb mint egy óra alatt isteni finom levessé változni. Klasszikus…

Kaporleves túrógombóccal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákfagyi

Ebben a hőségben tökéletes felüdülés az 5 perc alatt elkészíthető mákfagyi. Hozzávalók: 200 ml habtejszín 300 ml sűrített tej 1 darab vanlíiarúd kikapart magja 3 csapott evőkanál darált mák Elkészítés:…

Mákfagyi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kovászos uborka kaporral

A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban,…

Kovászos uborka kaporral bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Petrezselyem-pesto

Ma egy igazán különleges, mediterrán hangulatú receptet hoztunk nektek! Hozzávalók: 20 dkg petrezselyem 2 maréknyi dióbél fél maréknyi durvára reszelt parmezán sajt 2 gerezd fokhagyma 2 dl extra szűz olívaolaj…

Petrezselyem-pesto bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sárgarépa-krémleves

Egy csodálatos könnyű, koranyári receptet hoztunk nektek. A Zöldi webshopban kapható sárgarépával isteni lesz! 10 szál sárgarépa, megtisztítva, karikára vágva 1 evőkanál olaj 2 evőkanál olvasztott vaj 1 fej hagyma…

Sárgarépa-krémleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyermekkorunk kedvence: a sárgarépafőzelék

Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. Elkészítés: A vajat lábasba tesszük, felmelegítjük, beletesszük a reszelt sárgarépát, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Csipetnyi sóval megsózzuk, és kb. 15…

Gyermekkorunk kedvence: a sárgarépafőzelék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákos tészta tepertővel – ki hallott még ilyet?

Elkészítés, történet A régi cigányok ették ezt az ételt. A csikmák tésztát (mákos tészta) megsózták, megzsírozták sült szalonna zsírjával, aztán rászedték a tetejére a friss, meleg töpörtyűkockákat, ahogy a túrós…

Mákos tészta tepertővel – ki hallott még ilyet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi zöldborsóleves

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A borsót, a répát, a zöldséget, a…

Tavaszi zöldborsóleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kapros túrós lepény

Ma egy isteni sütireceptet hoztunk nektek, hogy segítsünk az ünnepi készülődésben! Hozzávalók a tésztához: 2.5 bögre finomliszt 250 g margarin (nagyon hideg, kockákra vágva) 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor…

Kapros túrós lepény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hús mákbundában

Hozzávalók 4 személyre A húshoz 1 sertésszűz 3 ek. darált mák 1 ek. olívaolaj A körethez 1 nagyobb padlizsán 2 alma 1 ek. olívaolaj 2 szál szárzeller 1 zacskó salátamix…

Hús mákbundában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Egy igazi különlegesség: MÁKOS LÜTYÜ
Mákos lütyü

Egy igazi különlegesség: MÁKOS LÜTYÜ

Elkészítés: A fél csomag vaniliás pudingporból a kristálycukorral és tejjel híg pudingot fõzünk. Még melegen belehelyezzük a felszeletelt kalácsot. Ha a szeletek jól megszívták magukat, egy kivajazott tepsibe helyezzük õket,…

Egy igazi különlegesség: MÁKOS LÜTYÜ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát

Csak a dunavecsei Zöldi Kertészet munkatársai tudják, mi teszi olyan finommá a mákjukat, az általuk alkalmazott technológia ugyanis szakmai titok. A százéves múlttal büszkélkedő családi vállalatban jelenleg öt fiútestvér irányítja a munkát, céljuk pedig az, hogy a fogyasztók számára egészséges, szép és igazán ízletes zöldségeket termeljenek. A mák kuriózumnak számít a kínálatukban, nemcsak az íze miatt, hanem azért is, mert sokan azt sem tudják, hogy termelnek Magyarországon mákot.

0 Comments