Kapros túróval töltött zsemle

Hozzávalók:4 szikkadt zsemle25 deka túró2 kispohár tejföl1 tojás1 ek.aprított kapor1 kiskanál só1 mokkáskanál őrölt bors2 deci tej Elkészítés: A félbevágott zsemléket "kibelezzzük". A túrót sóztam, borsoztam, összekevertem az egyik pohár…

Kapros túróval töltött zsemle bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sütőtökös mákos pite

Hozzávalók Tészta 30 dkg finomliszt14 dkg vaj3 dkg porcukor2 db tojássárgája2 ek víz (kb.)3 ek kekszmorzsa (a szóráshoz) Sütőtökös réteg 70 dkg sütőtök4 ek cukor1 teáskanál gyömbér (friss)1 teáskanál fahéj Mákos réteg 20 dkg mák (darált)10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor1 citromból nyert citromhéj150 ml tej2 db tojásfehérje1 csipet só2 ek lekvár/…

Sütőtökös mákos pite bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sütőtök torta mákkrémmel

Hozzávalók Tészta 50 dkg sütőtök (nettó)2 dl kókusztej1 dl joghurt1 közepes db narancs3 db tojás10 dkg gyümölcscukor1 tk zöld kardamom (magjai őrölve)1 tk fahéj0.5 db vanília (kikapart magjai)1 csomag sütőpor30 dkg tönkölybúza liszt Tortakrém 3 dl tej (zsíros)10 dkg mák (darált)1 tasak vaníliás pudingpor0.5 db vanília (kikapart magjai)2 ek méz5 dkg porcukor1 dkg citruspor15…

Sütőtök torta mákkrémmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy szüreti finomság: Szőlős-birsalmás pite

HOZZÁVALÓK: 1csomag leveles tészta 1fürt fehér szőlő 1db birsalma 10dkg darált dió 2db babapiskóta 2ek porcukor 1csomag vaníliás cukor 1mk őrölt fahéj 20dkg marcipán ELKÉSZÍTÉSE: A birsalmát meghámozzuk, majd cikkekre…

Egy szüreti finomság: Szőlős-birsalmás pite bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Körtés-mákos habos: Az őszi szezon kihagyhatatlan süteménye

A körte kétségkívül októberben a legzamatosabb, a mák aromájával pedig isteni párost alkotnak. Az omlós körtés-mákos tésztát a kissé megpirult hab koronázza meg, a mutatós sütemény pedig hamar mindenki kedvence…

Körtés-mákos habos: Az őszi szezon kihagyhatatlan süteménye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gluténmentes meggyes-mákos kevert süti

Mai receptünkkel a gluténmentesen étkezőkre is gondolunk! MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTEMÉNY HOZZÁVALÓI: 3 db egész tojás 20 dkg kristálycukor 2,5 dl tej 20 dkg darált mák 20 dkg rizsliszt 1…

Gluténmentes meggyes-mákos kevert süti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval

Hozzávalók 4 db halványító zeller3 db alma10 dkg dió2 dl görög joghurt1 citromból nyert citromlésó ízlés szerintfekete bors ízlés szerint Elkészítés A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.Az almát kockákra vágjuk, a szárzellert felszeleteljük. Ráfacsarjuk egy…

Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hideg Kaporleves

Hozzávalók:3 csokor friss kapor,2 dkg vaj,3 dkg liszt,1 liter erőleves kockából,só,csipet bors,csipet cukor és curry,0,5 dl citromlé,1 dl tejszín Elkészítés:A vajban forrósítsuk át a lisztet,öntsük fel az erőlevessel és forraljuk…

Hideg Kaporleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fagyi szelet mákosan

A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vízzel, darált mákkal, sütőporos, sós, liszttel majd lazán hozzákeverjük a felvert fehérjét.24x34 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük.A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a tejjel.…

Fagyi szelet mákosan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákparfé gyümölcs öntettel

1. A tejet fölforraljuk, és a mákot beleszórjuk. A citromhéjjal meg a fahéjjal fűszerezzük és állandóan kevergetve egy perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, a tojássárgáját is hozzáadjuk, majd…

Mákparfé gyümölcs öntettel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Petrezselyem tea

Mi kell az italhoz? 1 liter víz és 5 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld. Hogyan készítsd el? A forrásban lévő vízbe dobd bele a fűszernövényt, majd oltsd el a lángot, és…

Petrezselyem tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Chimichurri – a szósz, ami mindenhez passzol

A Chimichurri (csimicsurri) eredetileg egy argentin mártás, amit leginkább az ottani csodás BBQ marhasültekhez kínáltak. Mára azonban ez a szósz világszerte elterjedt, és nem csak mártásnak, de pácnak is kitűnő.…

Chimichurri – a szósz, ami mindenhez passzol bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Citromos petrezselyemital

Fogyókúrás is, finom is, hűsító is az idei nyár slágere  HOZZÁVALÓK   500 g víz  1 csokor friss petrezselyem levele  1 citrom, hámozva és magozva, fehér hártya nélkül  50 g méz…

Citromos petrezselyemital bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tejszínes kaportmártás

Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt.Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a…

Tejszínes kaportmártás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kapros, vajas krumpli

Kapros, vajas krumpli egyszerűen: az egyik legfinomabb köret a hétvégi sültekhez! Ha úgy érzed, hogy kell egy kis változatosság, dobd fel a hétvégi főfogást különleges és izgalmas körettel! A kapros-vajas krumpli…

Kapros, vajas krumpli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Narancsos-mákos süti

Narancsos-mákos süti: csak összekevered, és mehet a sütőbe! Nem kell túlbonyolítani a sütikészítést, ez a mesés, békebeli mákos kevert csupán 10 perc munkát igényel. Naranccsal még izgalmasabb. A kevert sütikkel…

Narancsos-mákos süti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lapcsánka petrezselyemmel

A lapcsánka is a Zöldi webshopból beszerzett petrezselyemmel a legfinomabb! Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 db tojás 1 csokor petrezselyem (friss) 6 púpozott ek finomliszt 1 tk só 1 csipet…

Lapcsánka petrezselyemmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Klasszikus petrezselymes krumpli, a legegyszerűbb és legjobb köret

A krumplit alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk tetszőleges nagyságú, de egyforma darabokra. A petrezselymet is vágjuk fel. Egy lábasba tegyünk vizet, sózzuk meg, majd főzzük meg a krumplit,…

Klasszikus petrezselymes krumpli, a legegyszerűbb és legjobb köret bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Intelligens mákos krémes

Hozzávalók 5 db tojás150 g erythritol100 g rizsliszt100 g mák (darált)120 g vaj (puha)5 dl tej Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet.…

Intelligens mákos krémes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

Hozzávalók A leveshez 50 dkg zöldborsó3 db sárgarépa2 db fehérrépa1 db vöröshagyma1 csokor petrezselyem2 ek napraforgó olaj (vagy zsír)1 evőkanál finomlisztsó ízlés szerintfekete bors ízlés szerint1.5 l víz A galuskához…

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Zöld smoothie petrezselyemmel és avokádóval

Egy finom zöld turmixszal mindig jól indul a nap – és akár előző este is elkészítheted.

Zöld smoothie petrezselyemmel és avokádóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tabbouleh, -Libanoni petrezselyemsaláta

Ez egy rendkívül tápláló, ugyanakkor üdítő saláta, melynek fő összetevője a petrezselyem.

Tabbouleh, -Libanoni petrezselyemsaláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Különleges mákos bundás csirkemell

Finom, egészséges, és dekoratív! Mákos csirkemell zöldbab főzelékkel.

Különleges mákos bundás csirkemell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rakott mákos tészta

Ha szeretnél egy kis csavart vinni a megszokott mákostésztába, mutatunk egy izgalmas receptet!

Rakott mákos tészta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sós teasütemény

A sós teasütemények tetejét mindig jó ötlet mákkal díszíteni.

Sós teasütemény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mascarponés mákos kocka

Mennyei finom mákos sütemény...

Mascarponés mákos kocka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bőséges és jó minőségű az idei máktermés, jut az ünnepi süteményekbe

Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek. Egész évben helye van az asztalon, akár palacsintába tekerve, akár hosszúmetélttel tálalva, karácsonykor viszont még különlegesebb szerepet kap: hagyományos ünnepi süteményünk, a bejgli egyik legnépszerűbb tölteléke. Azonban, hogy a mák iránti vonzalmunkat ne árnyékolják be kellemetlen ízélmények, érdemes körültekintően megválasztanunk, honnan szerezzük be. A Zöldi Kertészet szakemberei ennek kapcsán összeszedték, hogy mire is érdemes figyelnie a mákot vásárlóknak.

Bőséges és jó minőségű az idei máktermés, jut az ünnepi süteményekbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy készül az igazi házi rétes?

A rétestészta sikere elsősorban a liszt minőségétől függ.

Hogy készül az igazi házi rétes? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Puha, foszlós mákos kalács

Langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg megemelkedik...

Puha, foszlós mákos kalács bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bögrés fahéjas-mákos

Ebben a szomorkás őszi időben jól fog esni ez az egyszerű süti, amey a fahéj lélekmelengető illatával kényeztet.

Bögrés fahéjas-mákos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Klasszikus sós: a mákos, szezámmagos rúd

Hozzávalók: (2 tepsihez) 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 teáskanál só, 1 csapott evőkanál kristálycukor, másfél deci étolaj, másfél deci fehérbor, 1 tojás, szezámmag, egész mák. A lisztet tálba borítjuk.…

Klasszikus sós: a mákos, szezámmagos rúd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Máktorta citromkrémmel

Egy különleges ízharmóniát nyújtó süteményreceptet olvashattok ma a Zöldi webshop receptklubjában Máktorta citromkrémmal Hozzávalók: Tésztához: 160 g mák 100 g finomliszt 3 db tojás 80 g cukor 50 ml napraforgó…

Máktorta citromkrémmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Máktorta mascarponekrémmel

A mák nem csak pitáben isteni! Egy különleges tortareceptet hoztunk nektek a hétvégére, próbáljátok ki! Máktorta mascarponekrémmel ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá…

Máktorta mascarponekrémmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Habos mákostészta sütőben

Egy igazán különleges, de mégis egyszerű recept! ELKÉSZÍTÉS A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, hozzákeverjük az olajat. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a mákkal…

Habos mákostészta sütőben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bögrés mákos süti

Ha csak néhány perced van egy finomság elkészítésére: A tésztához 20 dkg mák (1 bögrényi) 1 bögre cukor 1 bögre finomliszt 2.5 dl tej 1 db tojás 1 csipet só…

Bögrés mákos süti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Barhesz, a csodálatos mákkal szórt ünnepi kenyér

Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka élesztő 3,5 dl langyos víz 3+1 nagy tojás csipet só 10 dkg cukor 5 dkg méz 5 dkg mazsola 0,5 dl étolaj mák a…

Barhesz, a csodálatos mákkal szórt ünnepi kenyér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákos háromszögek

Egy kiváló mákossüti-recept! Kelttészta és mák, ebből csak jó sülhet ki! Egész évben mennyei finomság, karácsonykor pedig abszolút szezonális favorit! A tészta tojásmentes! ;) Elkészítése: A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk…

Mákos háromszögek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Meggyes-mákos habos kocka

Hoztunk nektek egy isteni sütit a hétvégére Meggyes-mákos habos kocka ALAPANYAGOK Tészta: 20 dkg sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz 10 dkg darált háztartási keksz 2 teáskanál holland kakaópor…

Meggyes-mákos habos kocka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rántott zeller sajtos bundában

Ma egy igazán egyszerű, könnyű, energiaszegény nyári ebéd ötletet hoztunk nektek- A hozzávaló csodás zellert megrendelhetitek webshopunkból Rántott zeller sajtos bundában Elkészítés módja: 1. a zellert megpucolom és sós vízben…

Rántott zeller sajtos bundában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rántott hagymakarika kapros mártogatóssal

Nincs ötleted, mit főzz? Könnyű, húsmentes nyári ebéd javaslatunk:   Rántott hagymakarikák kapros youghurtos mártogatóssal! A mártás hozzávalói: 2 dl görög joghurt 1 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 csokor…

Rántott hagymakarika kapros mártogatóssal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Angol répatorta

Könnyű, nyárias, és nagyon finom! Ha az angol répatortát készíted el a hétvégi ebédhez, garantált a siker! Hozzávalók: tésztához 4 db tojás (egész) 300 g nádcukor 280 ml napraforgó olaj…

Angol répatorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kaporleves túrógombóccal

Mennyei Kaporkrémleves túrógombóccal recept! A kedvenc fűszerünk a kapor. Szeretjük az illatát, a csiklandozó pici leveleit, csodálatos növény! Ráadásul képes kevesebb mint egy óra alatt isteni finom levessé változni. Klasszikus…

Kaporleves túrógombóccal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákfagyi

Ebben a hőségben tökéletes felüdülés az 5 perc alatt elkészíthető mákfagyi. Hozzávalók: 200 ml habtejszín 300 ml sűrített tej 1 darab vanlíiarúd kikapart magja 3 csapott evőkanál darált mák Elkészítés:…

Mákfagyi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kovászos uborka kaporral

A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban,…

Kovászos uborka kaporral bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Petrezselyem-pesto

Ma egy igazán különleges, mediterrán hangulatú receptet hoztunk nektek! Hozzávalók: 20 dkg petrezselyem 2 maréknyi dióbél fél maréknyi durvára reszelt parmezán sajt 2 gerezd fokhagyma 2 dl extra szűz olívaolaj…

Petrezselyem-pesto bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sárgarépa-krémleves

Egy csodálatos könnyű, koranyári receptet hoztunk nektek. A Zöldi webshopban kapható sárgarépával isteni lesz! 10 szál sárgarépa, megtisztítva, karikára vágva 1 evőkanál olaj 2 evőkanál olvasztott vaj 1 fej hagyma…

Sárgarépa-krémleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyermekkorunk kedvence: a sárgarépafőzelék

Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. Elkészítés: A vajat lábasba tesszük, felmelegítjük, beletesszük a reszelt sárgarépát, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Csipetnyi sóval megsózzuk, és kb. 15…

Gyermekkorunk kedvence: a sárgarépafőzelék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mákos tészta tepertővel – ki hallott még ilyet?

Elkészítés, történet A régi cigányok ették ezt az ételt. A csikmák tésztát (mákos tészta) megsózták, megzsírozták sült szalonna zsírjával, aztán rászedték a tetejére a friss, meleg töpörtyűkockákat, ahogy a túrós…

Mákos tészta tepertővel – ki hallott még ilyet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi zöldborsóleves

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A borsót, a répát, a zöldséget, a…

Tavaszi zöldborsóleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kapros túrós lepény

Ma egy isteni sütireceptet hoztunk nektek, hogy segítsünk az ünnepi készülődésben! Hozzávalók a tésztához: 2.5 bögre finomliszt 250 g margarin (nagyon hideg, kockákra vágva) 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor…

Kapros túrós lepény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hús mákbundában

Hozzávalók 4 személyre A húshoz 1 sertésszűz 3 ek. darált mák 1 ek. olívaolaj A körethez 1 nagyobb padlizsán 2 alma 1 ek. olívaolaj 2 szál szárzeller 1 zacskó salátamix…

Hús mákbundában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Egy igazi különlegesség: MÁKOS LÜTYÜ
Mákos lütyü

Egy igazi különlegesség: MÁKOS LÜTYÜ

Elkészítés: A fél csomag vaniliás pudingporból a kristálycukorral és tejjel híg pudingot fõzünk. Még melegen belehelyezzük a felszeletelt kalácsot. Ha a szeletek jól megszívták magukat, egy kivajazott tepsibe helyezzük õket,…

Egy igazi különlegesség: MÁKOS LÜTYÜ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát

Csak a dunavecsei Zöldi Kertészet munkatársai tudják, mi teszi olyan finommá a mákjukat, az általuk alkalmazott technológia ugyanis szakmai titok. A százéves múlttal büszkélkedő családi vállalatban jelenleg öt fiútestvér irányítja a munkát, céljuk pedig az, hogy a fogyasztók számára egészséges, szép és igazán ízletes zöldségeket termeljenek. A mák kuriózumnak számít a kínálatukban, nemcsak az íze miatt, hanem azért is, mert sokan azt sem tudják, hogy termelnek Magyarországon mákot.

0 Comments