Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg sütőtök (nettó)
- 2 dl kókusztej
- 1 dl joghurt
- 1 közepes db narancs
- 3 db tojás
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 tk zöld kardamom (magjai őrölve)
- 1 tk fahéj
- 0.5 db vanília (kikapart magjai)
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg tönkölybúza liszt
Tortakrém
- 3 dl tej (zsíros)
- 10 dkg mák (darált)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 0.5 db vanília (kikapart magjai)
- 2 ek méz
- 5 dkg porcukor
- 1 dkg citruspor
- 15 dkg margarin
- 1 tk fahéj
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 db citrom (leve és reszelt héja)
Elkészítés
- A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát késes aprítóban pürésítjük.
- Az aprítóba hozzáadjuk a többi alapanyagot a tojásfehérje kivételével, és homogén masszává keverjük.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
- Egy 24 cm átmérőjű sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát megkenjük vajjal, ebbe öntjük a tésztát.
- 140- 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütjük másfél óra hosszan. Ha barnulna a teteje, fóliával letakarjuk. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült -e. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez a tejet a cukorral és a vaníliapudinggal, valamint a mákkal elkeverjük, felforraljuk, besűrítjük, majd kihűtjük.
- A kihűlt mákos pudinghoz hozzáadjuk a krém többi alapanyagait, és robotgéppel kikeverjük.
- A kihűlt tortát keresztben kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a tetejét és felül, majd az oldalán is beborítjuk a mákos krémmel.
- Hűtőben 1-2órát hűtjük fogyasztás előtt.