Sütőtök torta mákkrémmel

Hozzávalók

Tészta

Tortakrém

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát késes aprítóban pürésítjük.
  2. Az aprítóba hozzáadjuk a többi alapanyagot a tojásfehérje kivételével, és homogén masszává keverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
  4. Egy 24 cm átmérőjű sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát megkenjük vajjal, ebbe öntjük a tésztát.
  5. 140- 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütjük másfél óra hosszan. Ha barnulna a teteje, fóliával letakarjuk. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült -e. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A krémhez a tejet a cukorral és a vaníliapudinggal, valamint a mákkal elkeverjük, felforraljuk, besűrítjük, majd kihűtjük.
  7. A kihűlt mákos pudinghoz hozzáadjuk a krém többi alapanyagait, és robotgéppel kikeverjük.
  8. A kihűlt tortát keresztben kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a tetejét és felül, majd az oldalán is beborítjuk a mákos krémmel.
  9. Hűtőben 1-2órát hűtjük fogyasztás előtt.