Meggyes-mákos habos kocka

Hoztunk nektek egy isteni sütit a hétvégére
Meggyes-mákos habos kocka
ALAPANYAGOK
Tészta:
20 dkg
sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz
10 dkg
darált háztartási keksz
2 teáskanál holland kakaópor
rumaroma ízlés szerint
2 csomag vaníliáscukor
10 dkg porcukor
csipet só
3 ev.kanál darált dió + annyi tej, hogy könnyen formázható legyen
Tepsi kiszórásához:
darált dió
A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, darált dióval beszórt tepsibe tesszük (35×40 cm). Vízbe mártott kanál segítségével elsimítjuk.
A tésztára rászórjuk a magozott meggyet (30 dkg).
Elkészítjük a krémet: a pudingport és a cukrot a tejben csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk. A pudingba beledolgozzuk a Ramát, majd kihűtjük.
A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot és a darált mákot is. A habtejszínt a pudinggal eldolgozzuk és ezzel kenjük meg az alapot.
A tetejét meggyel és reszelt csokoládéval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.