Ebben a szomorkás őszi időben jól fog esni ez az egyszerű süti, amey a fahéj lélekmelengető illatával kényeztet.
Hozzávalók
2 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
2 bögre cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag sütőpor
20 dkg margarin
2 db tojás
5 dl tej
180 g mák (darált vagy dió)
fahéj ízlés szerint
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés
Egy bögre kb. 2,5-3 dl-es (az én tepsim kb. 27 x 33 cm nagyságú és 4 cm magas, így én ezt a dupla adagot szoktam készíteni).
Ezt így beleöntjük egy tálba (a margarint puhán), összezutyuljuk mixerrel. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
Még melegen szeleteljük fel.
Sütés hőfoka: 180 °C
Tepsi mérete: 27x33x4
Sütés ideje: 25 perc