Petrezselymes rizs, a klasszikus köret

Hozzávalók:

  1. 400 g hosszú szemű rizs
  2. 4 evőkanál étolaj
  3. 1 nagy csokor vágott petrezselyemzöld
  4. ízlés szerint só
  5. ízlés szerint vegeta vagy leveskocka
  6. szükség szerint húsleves vagy víz (kb. 8 dl)

Elkészítés

  1. Az olajat felmelegíteni.
  2. A többször átmosott rizst hozzáadni, jól átkavarni, hogy a rizsszemeket bevonja az étolaj.
  3. Többször átkavarva, üvegesre pirítani.
  4. Felönteni húslevessel vagy vízzel. Ízesíteni és fedő alatt félpuhára párolni. (szükség szerint a vizet pótolni).
  5. Hozzárakni az aprított petrezselyemzöldet és fedő alatt puhára párolni.
  6. Sült, rántott húsokhoz kiváló köret. Jó étvágyat hozzá!