Mai receptünkkel a gluténmentesen étkezőkre is gondolunk!
MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓI:
3 db egész tojás
20 dkg kristálycukor
2,5 dl tej
20 dkg darált mák
20 dkg rizsliszt
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
néhány evőkanál rizsliszt
2-3 marék friss meggy vagy meggybefőtt / meggykonzerv
ELKÉSZÍTÉSE:
A 3 db egész tojást törd fel és verd habosra, majd add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Az egészet alaposan keverd össze.
A rizsliszthez add hozzá, a darált mákot, a csipet sót és szitáld bele a gluténmentes sütőport, hogy ne legyen csomós. Az egészet keverd jól össze.
A nedves hozzávalók elegyét keverd bele a rizslisztes keverékbe és keverd jól el a mákos süteménytésztát.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen rizsliszttel és öntsd bele a sütemény tésztáját.
Ha befőtt / konzerv meggyes dolgozol szűrd be a levét, ha szükséges magozd ki. Ha friss gyümölcsöd van mosd meg, válogasd át, magozd ki és csepegtesd le a levét.
A meggyet tedd egy külön tálba és szórd meg rizsliszttel, forgasd benne jól meg és így potyogtasd rá a tepsiben lévő mákos süteménytésztára. Ha megforgatod a gyümölcsöt lisztben és így teszed a tésztára, nem fog az aljára süllyedni.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül a meggyes-mákos sütemény.
Tálalás előtt meghintheted porcukorral