Gluténmentes meggyes-mákos kevert süti

Mai receptünkkel a gluténmentesen étkezőkre is gondolunk!

MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTEMÉNY

HOZZÁVALÓI:

3 db egész tojás

20 dkg kristálycukor

2,5 dl tej

20 dkg darált mák

20 dkg rizsliszt

1 csomag gluténmentes sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

néhány evőkanál rizsliszt

2-3 marék friss meggy vagy meggybefőtt / meggykonzerv

ELKÉSZÍTÉSE:

A 3 db egész tojást törd fel és verd habosra, majd add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Az egészet alaposan keverd össze.

A rizsliszthez add hozzá, a darált mákot, a csipet sót és szitáld bele a gluténmentes sütőport, hogy ne legyen csomós. Az egészet keverd jól össze.

A nedves hozzávalók elegyét keverd bele a rizslisztes keverékbe és keverd jól el a mákos süteménytésztát.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen rizsliszttel és öntsd bele a sütemény tésztáját.

Ha befőtt / konzerv meggyes dolgozol szűrd be a levét, ha szükséges magozd ki. Ha friss gyümölcsöd van mosd meg, válogasd át, magozd ki és csepegtesd le a levét.

A meggyet tedd egy külön tálba és szórd meg rizsliszttel, forgasd benne jól meg és így potyogtasd rá a tepsiben lévő mákos süteménytésztára. Ha megforgatod a gyümölcsöt lisztben és így teszed a tésztára, nem fog az aljára süllyedni.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül a meggyes-mákos sütemény.

Tálalás előtt meghintheted porcukorral