Mákos háromszögek

Egy kiváló mákossüti-recept! Kelttészta és mák, ebből csak jó sülhet ki! Egész évben mennyei finomság, karácsonykor pedig abszolút szezonális favorit! A tészta tojásmentes! 😉

Elkészítése:

A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a vizet a cukorral sziruppá főzzük, felforraljuk. Hozzáadjuk a mákot, a citrom héját és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.

Háromszögekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással lekenjük.

Kelesztés nélkül, 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.