Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
1 sertésszűz
3 ek. darált mák
1 ek. olívaolaj
A körethez
1 nagyobb padlizsán
2 alma
1 ek. olívaolaj
2 szál szárzeller
1 zacskó salátamix
A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A húst, ha szükséges, lehártyázzuk és megtisztítjuk. A mákot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meghempergetjük benne a sertésszűzt. A tepsibe fektetjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, aztán az előmelegített sütőben 25 percen keresztül sütjük.
A padlizsánt és almát alaposan leöblítjük, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettőt felkarikázzuk. Kevés olajat forrósítunk, és a padlizsán-, valamint az almaszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. Amikor kész, félretesszük.
A zellereket megmossuk és felaprítjuk, a salátát pedig leöblítjük és lecsepegtetjük. A sertésszűzt szeletelve, a salátán, a sült zöldségekkel, valamint a zellerrel megszórva tálaljuk.