Hideg kapormártás

Hozzávalók
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 evőkanál zsír
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 bögre húsleves (ha éppen nincs, használhatsz vizet, és ha van otthon, saját készítésű ételízesítőt)
  • só, fehér bors

A kaporszálak vastag szárairól leszedjük a leveleket, majd ezeket felaprítjuk. Ezután a zsírt egy edényben felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet és világos színűre lepirítjuk (gyakorlatilag rántást készítünk, csak valamivel többet). Most jöhet a felaprított kapor háromnegyede.

Felöntjük hideg húslevessel. Ha kaporfőzeléket szeretnénk, akkor sűrű legyen, kapormártás esetében picit hígabb. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felforraljuk és kész is!.