Sárgarépa-krémleves

Egy csodálatos könnyű, koranyári receptet hoztunk nektek. A Zöldi webshopban kapható sárgarépával isteni lesz!

10 szál sárgarépa, megtisztítva, karikára vágva
1 evőkanál olaj
2 evőkanál olvasztott vaj
1 fej hagyma
6 dl zöldségalaplé
3 dl kókusztej
egy evőkanálnyi friss, reszelt gyömbér
csilipehely
frissen őrölt fekete bors

Egy lábasban felhevítjük az olajt és a vajat, majd rádobjuk a karikára vágott répát és a gyömbért. 4-5 percig, időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk. Ráöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejet, átforrósítjuk, majd botmixerrel simára keverjük. Tálaláskor ízlés szerint meghintjük csilipehellyel.
Megjegyzés: Kókusztej helyett csak hús- vagy zöldségalaplével is készíthetjük, akkor citrommal, szerecsendióval ízesítjük, füstölt sajt kockákkal kínáljuk.