A lapcsánka is a Zöldi webshopból beszerzett petrezselyemmel a legfinomabb!
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 db tojás
1 csokor petrezselyem (friss)
6 púpozott ek finomliszt
1 tk só
1 csipet bors
1 teáskanál fokhagymakrém
6 ek napraforgó olaj (szükség szerint)
hirdetés
Hirdetés
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.
Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott zöldlevelet, a lisztet, a sót, borsot, és belenyomjuk a fokhagymakrémet.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)
Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.