Lapcsánka petrezselyemmel

A lapcsánka is a Zöldi webshopból beszerzett petrezselyemmel a legfinomabb!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya

1 db tojás

1 csokor petrezselyem (friss)

6 púpozott ek finomliszt

1 tk só

1 csipet bors

1 teáskanál fokhagymakrém

6 ek napraforgó olaj (szükség szerint)

hirdetés

Hirdetés

Elkészítés:

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.

Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott zöldlevelet, a lisztet, a sót, borsot, és belenyomjuk a fokhagymakrémet.

Alaposan összeforgatjuk.

Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)

Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.

Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.