Mascarponés mákos kocka

Tészta hozzávalói:

10 dkg liszt
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
6 tojás (nagyobb méretű)
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
1 narancs reszelt héja
0,5 csomag sütőpor

Elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.

Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverünk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, a maradék habot pedig a lisztes keverékbe. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20×36 cm) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.

A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.

Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.