Különleges mákos bundás csirkemell

Finom, egészséges, és dekoratív!
Mákos  csirkemell zöldbab főzelékkel

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd bekenjük olívaolajjal, megsózzuk, -borsozzuk minden oldalán, majd meghempergetjük a tálba szórt mákban, úgy, hogy azt teljesen befedje.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egyben a csirkemellet, majd az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt (ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a húsunk).
  3. Közben elkészítjük a zöldbabfőzeléket, amihez a friss zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjuk egyet rottyanni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.)
  4. A készre sült csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteljük, és a frissen főtt zöldbabfőzelékkel tálaljuk.