Egy szüreti finomság: Szőlős-birsalmás pite

HOZZÁVALÓK:

1csomag leveles tészta

1fürt fehér szőlő

1db birsalma

10dkg darált dió

2db babapiskóta

2ek porcukor

1csomag vaníliás cukor

1mk őrölt fahéj

20dkg marcipán

ELKÉSZÍTÉSE:

A birsalmát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Ezután kisebb kockákra vágjuk, majd cukros-fahéjas-szegfűszeges vízben pár perc alatt félpuhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy nehogy túlfőzzük. A szőlőszemeket félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat.

A darált diót összekeverjük a lereszelt babapiskótával, ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal. A leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt egy tepsire helyezzük. Ezután a széleit felhajtjuk, hogy a töltelék ne tudjon lefolyni sütés közben.

Megszórjuk a diós-cukros keverékkel a tésztát, majd ráhelyezzük a szőlőszemeket és az előfőzött birsalmát úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Végül egyenletesen ráreszeljük a marcipánt és előmelegített sütőbe tesszük. Közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni mielőtt tálalnánk.