Rakott mákos tészta

Ha szeretnél egy kis csavart vinni a megszokott mákostésztába, mutatunk egy izgalmas receptet!
Rakott mákos tészta
Hozzávalók
50 dkg hosszúmetélt
1 ek napraforgó olaj
20 dkg mák
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl (20 %-os )
1 db tojás
25 dkg sárgabaracklekvár
1 ek zsemlemorzsa
4 dkg vaj
Elkészítés
A mákot megdaráljuk és elvegyítjük 10 dkg porcukorral.
A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 ek olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
Egy magasabb falú tepsit ( 22x 38 cm ) vastagon kikenünk a vajjal és beszórunk a zsemlemorzsával.
Beleterítjük a tészta felét és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
A tejfölt elkeverjük 1 ek porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben 220 C °-on addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul, ez kb 30 percet vesz igénybe.
Igény szerint porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.