Kapros túrós lepény

Ma egy isteni sütireceptet hoztunk nektek, hogy segítsünk az ünnepi készülődésben!

Hozzávalók a tésztához:
2.5 bögre finomliszt
250 g margarin (nagyon hideg, kockákra vágva)
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
4 ek víz (jéghideg)

A töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojás
1 csipet só
2 dl tejföl
1 csokor kapor (frissen vágott)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)

A tálaláshoz:
porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
A töltelék hozzávalóit – a tojásfehérje kivételével – összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a túrókrémbe forgatjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, majd légkeveréses sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.