Mennyei Kaporkrémleves túrógombóccal recept! A kedvenc fűszerünk a kapor. Szeretjük az illatát, a csiklandozó pici leveleit, csodálatos növény! Ráadásul képes kevesebb mint egy óra alatt isteni finom levessé változni. Klasszikus párjával, a túrógombóccal mennyei étel.
A leveshez:
100 g vaj
2 evőkanál liszt
2 csokor friss kapor
1,5 l víz
1 db leveskocka
2 teáskanál só
1 db tojássárgája
150 ml tejszín
A gombócokhoz:
250 g félzsíros tehéntúró
100 g búzadara
2 db tojás
2 teáskanál só
A tojást habosra verjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vaj felét, a búzadarát és az áttört túrót. Sóval, borssal és a finomra vágott kapor felével fűszerezzük. A megmaradt vajat kis fazékban megforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és kevergetve világosra pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és felöntjük 8 dl vízzel. Simára keverjük. Beletesszük a húsleveskockát, és a simára kevert kefirt beleöntjük. Jól összekeverjük és felforraljuk.
A gombócmasszából nedves kézzel apró gombóckákat formálunk, és a forrásban levő levesbe tesszük. 10 percnyi fövés után belekeverjük a megmaradt kaprot, és a tűzről lehúzva, befedve hagyjuk állni pár percig.