Kapros túróval töltött zsemle

Hozzávalók:


4 szikkadt zsemle
25 deka túró
2 kispohár tejföl
1 tojás
1 ek.aprított kapor
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
2 deci tej

Elkészítés:

A félbevágott zsemléket „kibelezzzük”. A túrót sóztam, borsoztam, összekevertem az egyik pohár tejföllel, tojással, meg a kaporral, majd a zsemlék kivájt belét is hozzákevertem.

A zsemlék külsejét 1-2 másodpercre langyos tejbe mártottam, kivájt üregüket megtöltöttem a túrós keverékkel. Tetejükre tejfölt kentem (lehet rá sajtot is reszelni,) és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket. Mihelyt bemelegedett 200 fokra a sütő, betettem a tepsit, és alsó-felső lángon 30 perc alatt megsütöttem.