Egy igazán különleges, de mégis egyszerű recept!
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, hozzákeverjük az olajat. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a mákkal és a mazsolával.
A cukros mákot a tésztához forgatjuk. Egy hőálló tálat kikenünk a vajjal, és beleterítjük a mákos tésztát. A tetejét megkenjük a lekvárral.
A szoba-hőmérsékletű tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, a cukorral és néhány csepp citromlével. A mákos tésztára simítjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
HOZZÁVALÓK
25dkg metélt tészta
1csipet só
2ek olaj
2db tojássárgája
5dkg kristálycukor
10dkg darált mák
5dkg mazsola
1tk vaj
20dkg baracklekvár
A tojáshabhoz:
2db tojásfehérje
1csipet só
2ek kristálycukor
citromlé