Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

Hozzávalók

A leveshez

50 dkg zöldborsó
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj (vagy zsír)
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1.5 l víz

A galuskához

1 db tojás
3 dkg vaj
5 dkg finomliszt
1 csipet só

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.