Ma egy isteni gluténmentes receptet hoztunk nektek.
Hozzávalók
- 1 kg spárgatök (héjastól, magostól mérve)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- diónyi zsír
- ízlés szerint só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 ek víz
Elkészítés
- 1A tököt meghámozzuk, a belsejét a magokkal együtt kivesszük és félretesszük. Remek tökbél levest lehet készíteni belőle. Itt a Cookpad-en van receptem is hozzá.
- A tök húsát akkora kockára vágjuk, mint a krumplit szoktuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
- 4Hozzáadjuk a tököt, annyi sót, amennyit a krumplira szoktunk tenni és 2-3 evőkanál vizet. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül addig sütjük, amíg a leve teljesen elpárolog.
- 5Összevágjuk a petrezselyemzöldet és rögtön a tökhöz keverjük, amint levettül a tűzről. Jó étvágyat hozzá!