GM petrezselymes tök

Ma egy isteni gluténmentes receptet hoztunk nektek.

Hozzávalók

  1. 1 kg spárgatök (héjastól, magostól mérve)
  2. 1 közepes fej vöröshagyma
  3. diónyi zsír
  4. ízlés szerint só
  5. 1 csokor petrezselyemzöld
  6. 2-3 ek víz

Elkészítés

  1. 1A tököt meghámozzuk, a belsejét a magokkal együtt kivesszük és félretesszük. Remek tökbél levest lehet készíteni belőle. Itt a Cookpad-en van receptem is hozzá.
  2. A tök húsát akkora kockára vágjuk, mint a krumplit szoktuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
  4. 4Hozzáadjuk a tököt, annyi sót, amennyit a krumplira szoktunk tenni és 2-3 evőkanál vizet. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül addig sütjük, amíg a leve teljesen elpárolog.
  5. 5Összevágjuk a petrezselyemzöldet és rögtön a tökhöz keverjük, amint levettül a tűzről. Jó étvágyat hozzá!