Citromos-mákos pohárkrém

Frissítő, könnyű és isteni finom desszert a meleg napokra!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 250 g mascarpone vagy görög joghurt
  • 2 ek méz vagy juharszirup
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 ek darált mák
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 100 g háztartási keksz (durvára törve)
  • Friss gyümölcs a tetejére (pl. málna, áfonya, barack)

Elkészítés:

  1. Keverd össze a mascarponét (vagy joghurtot) a mézzel, vaníliával, citromlével és -héjjal.
  2. Add hozzá a darált mákot, és keverd simára.
  3. Rétegezd poharakba: keksz – krém – gyümölcs – majd újra krém.
  4. Díszítsd friss gyümölcsökkel és egy kevés mákkal a tetején.
  5. Tedd hűtőbe legalább 1 órára – hidegen a legfinomabb! ❄️

Egyszerű, mutatós és tökéletes nyári vendégváró! 🌸